Niet het meest voor de hand liggende onderwerp wellicht en toch is een goede microdoorbloeding één van de hoofdwegen naar een natuurlijke zwangerschap en een gezond kind. 

Ben je snel moe? Ervaar je stress? Zit ’t je emotioneel hoog?
Loopt je communicatie niet optimaal? Word je vermoeid wakker?
Of heb je onverklaarbare pijn? Regelmatig last van verminderde concentratie of watten in de kop?

Het is dan zeer goed mogelijk dat je microcirculatie verstoord is.

Een betere doorbloeding van alle organen, inclusief dus de voortplantingsorganen, maakt de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind aanzienlijk groter.

Een verstoorde doorbloeding komt vaker voor als je denkt!
De microcirculatie vormt dat deel van de bloedsomloop dat zich afspeelt in de kleinste bloedvaten (capillaire). Er zijn verschillende factoren die dit beïnvloeden: denk hierbij aan leeftijd, stress, middelen gebruik, roken, weinig slaap en vaak ook medicijngebruik.

Staat jouw voortplantingssysteem aan of uit?

Fysische vasculaire therapie, dat is de officiële benaming van de therapie die er voor zorgt dat de microdoorbloeding in het lichaam verbeterd.
Het stimuleert het natuurlijke reactievermogen van het immuunsysteem en activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam door de versterking van de eigen controlemechanismen.

Microcirculatie zorgt onder andere voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen, en zorgt ervoor dat afvalstoffen en gifstoffen uit de cellen worden afgevoerd. De doorbloeding heeft invloed op je bloeddruk, zorgt voor (wond)helingsprocessen, je stofwisseling, energie- en stressniveaus, je immuunsysteem  en niet te vergeten bevorderd een goede doorbloeding de vruchtbaarheid.

We zijn ons niet bewust van en in het begin merk je dan ook niets van een verstoorde / verminderde microcirculatie. Maar zaken als vermoeidheid, pijn(tjes), minder snel herstel na inspanning, verminderde concentratie en slaapproblemen zijn vroege signalen dat er iets niet gaat zoals het moet gaan.

Als het lichaam stress ervaart dan gaat als eerste ons voortplanting systeem op “UIT” en dat is wat je natuurlijk niet wilt als je een kinderwens hebt.

Het is dus taak om zo goed mogelijk deze zaken het hoofd te bieden, het stimuleren van de doorbloeding is daarbij een zeer welkome aanvulling.

En wat doet dat dan?

Als we kijken naar vruchtbaarheid, dan heeft het verbeteren van de microcirculatie een positieve werking op:

 • Immuunsysteem
 • Stress reductie
 • Slaap kwaliteit
 • Kwaliteit van bloedvaten
 • Afvoer van de afvalstoffen
 • Ontzuring en ontgifting van het lichaam
 • Innesteling
 • Baarmoederslijmvlies
 • Maandelijkse opschoning
 • Celstofwisseling
 • Doorbloeding naar/van de foetus

Aanpassen leefstijl

Het is zeker niet eenvoudig om je levensstijl in één keer aan te passen, zodat het een positief effect teweegbrengt op de microcirculatie. We zullen in toenemende mate te maken blijven krijgen met (negatieve) invloeden van de wereld om ons heen.
Simpelweg, onze samenleving.

Aanpassingen in leefstijl vinden meestal pas plaats als je meer bewust bent en van  daaruit andere keuzes gaan maken. Het neemt aanzienlijk tijd in en vergt doorzettingsvermogen. Daarnaast duurt het ook nog eens een hele tijd duurt voor dat dit positieve effecten heeft op een verbetering van de doorbloeding.

Het volgen van de  (fysische vasculaire) therapie biedt de oplossing om dit proces te versnellen. Het stimuleert de microdoorbloeding en hiermee het natuurlijke reactievermogen van het immuunsysteem, activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Dit komt omdat het eigen controlemechanisme versterkt wordt en het genezingsproces ondersteunt.

Het helpt bij de genezing van wonden en ander letsel, en bevorderd alle herstelprocessen in het lichaam. Ook de eerder genoemde aspecten rond het vermogen je te concentreren, je minder vermoeid voelen , beter slapen, ontgiften, ontzuren en je vruchtbaarheid worden op positieve wijze beïnvloed als je microdoorbloeding wordt gestimuleerd.

Dit is interessant!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze, bewezen, fysische vasculaire therapie?
Kijk dan eens hier of neem contact met ons op