Mijn Visie

Mijn visie op natuurlijke vruchtbaarheid is dat ik jou als wensouder centraal stel en wij samen alle facetten welke invloed hebben op jouw gezondheid en vruchtbaarheid onderzoeken.
We kijken samen naar zowel de fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele aspecten als wel de milieu invloeden.
Wanneer al deze aspecten van het leven met elkaar in een optimale balans zijn (de bladeren van het logo), dan is de weg naar een (natuurlijke) bevruchting en zwangerschap vrij (het hart).
De basis in alle behandelingen zijn de vruchtbaarheidsmassages. Indien wenselijk en/of noodzakelijk zullen de behandelingen aangevuld worden met hetgeen het lichaam nodig heeft óf wordt je doorverwezen voor aanvullende behandeling naar een van mijn collega-therapeuten.

Ik werk graag op een persoonlijke manier samen met mijn cliënten

Dit merk je doordat ik alles in samenspraak met jou doe. Als je van mij advies krijgt om meerdere paden tegelijk te bewandelen qua therapievormen, dan bepaal je zelf,  eventueel met je partner, of je dat ook wilt en gaat doen. Jij/Jullie hebt/hebben de regie!
Daarnaast wil ik tijdens een traject van behandelingen graag weten hoe het met je gaat en kun je dus ook buiten de behandelmomenten om een berichtje van mij verwachten. Soms om te vragen hoe het is, soms om je succes te wensen met bv een gesprek bij de arts of een punctie.

Verder heb ik een hekel aan witte ziekenhuisjassen, dus die zie je bij mij niet ;-).

Uiteraard wil ik jou de best mogelijke hulp bieden die binnen mijn bereik ligt.
Daarom heb ik een gepersonaliseerde aanpak en hou ik daarmee rekening met de unieke omstandigheden van jouw lichaam en jouw situatie en maak ik gebruik van de meest geschikte technieken die jou in een optimale gezondheid brengen. Hierdoor wordt de kans op een bevruchting vergroot en de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje geoptimaliseerd.

Onze Visie

1. Persoonlijke
ontwikkeling

Is een continue proces van waaruit je keuzes kunt maken in gedrag en levensstijl, welke bijdragen aan een natuurlijke vruchtbaarheid, persoonlijke groei en optimaal welzijn.

2. Relatie &
communicatie

Het gaat hier zowel over de relatie tussen jou en je partner, je (medische) omgeving, en de communicatie met jezelf. Daarnaast ook de communicatie op celniveau. Het is belangrijk om te identificeren wat je hierin nodig hebt.

3. Voeding
X

Het vaststellen welke voedingsstoffen en supplementen ondersteunend zijn voor jouw gezondheid speelt een belangrijke rol binnen Natuurlijk Vruchtbaar. Een op jouw lichaam afgestemd eetpatroon heeft een positieve invloed op je gezondheid en vruchtbaarheid. Advies hierover ontvang je tijdens de consulten.

4. Gezond lichaam &
gezonde geest

Bewustwording van de dieper gaande relatie tussen lichaam en geest. De Vruchtbaarheidsmassage brengt hier meer balans en bewustwording in. Tevens zijn er verschillende technieken en therapieën die een positieve invloed uitoefenen om stress te reduceren en gezondheid te bevorderen.

5. Spiritualiteit
X

Wie ben je? Wat heb jij nodig? Wat is je doel en betekenis in je leven? Welke aspecten ondersteunen de fysieke en emotionele gezondheid en hoe dragen religie, gebed en spirituele verbindingen bij aan vruchtbaarheid, welzijn en gezondheid.

6. Omgeving
X

Het is belangrijk je te realiseren welke factoren uit je omgeving voedend en/of belastend kunnen zijn voor je vruchtbaarheid. We onderzoeken welke dit voor jou zijn en hoe hiermee om te gaan.

7. Sport, ontspanning
& beweging

Een gezonde balans tussen fysieke activiteit, ontspanning en gezonde slaap draagt bij aan de versterking van het immuunsysteem, het verlagen van het stressniveau en daarmee het verbeteren van de vruchtbaarheid.

Hart
X

Als alle “bladeren” in een optimale conditie zijn zal de echte hartsverbinding bijdragen aan een gezonde zwangerschap en een gezond kind.

Wie ben ik?

Janine de Wolf

Vanuit een eigen kinderwens die niet vervuld wilde worden, hebben mijn partner en ik verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. Toen der tijd ben ik op zoek gegaan naar wat wij zelf nog konden doen om onze vruchtbaarheid te vergroten. Ik kwam uit bij acupunctuur en chinese kruiden, maar verder kon ik eigenlijk niets vinden. Intuïtief én vanuit mijn achtergrond als Natuurgeneeskundig therapeut wist ik dat er meer moest zijn. We konden het alleen niet vinden.

Ik vond dat heel lastig, omdat ik merkte dat ik de medische trajecten heel invasief vond voor mijn lichaam en met de medische- en gezondheidskennis die ik had en heb, wist ik dat deze trajecten ook niet heel goed waren voor mijn lichaam én ons mogelijk toekomstige kindje…
Er moest meer zijn wat ik zélf kon doen. Op een natuurlijke manier… Ik kon het toen niet vinden!

Uiteindelijk zijn wij ongepland kinderloos gebleven en is de kinderloosheid mijn drijfveer geworden om op zoek te gaan naar de natuurlijke mogelijkheden om de vruchtbaarheid te verbeteren en wensouders te kunnen ondersteunen. Hieruit is Natuurlijk Vruchtbaar ontstaan.
Door mijn ervaring weet ik wat je mee maakt, waar je tegenaan loopt en hoe dat voor jou voelt. Ik help jou graag bewust te worden van de mogelijkheden die er zijn! Er is namelijk nog zóveel wat je zelf kunt doen in het verbeteren van vruchtbaarheid!

Inmiddels is vruchtbaarheid mijn specialisatie geworden. Ik ben Natuurgeneeskundig Therapeut bekwaam in de Medische Basiskennis, Massagetherapie, Shiatsu, Guasha/cupping/moxa, ooracupunctuur, voetreflexologie, microcirculatie, shamanic healing, borstgezondheid en ik mag mij Fertility Massage Therapist noemen.
Ik geloof dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, dat we een hogere Zelf hebben, dat alles bestaat uit energie en dat je zelf invloed kunt uitoefenen op jouw eigen welzijn. In mijn praktijk gaat het niet alleen over het heden of de toekomst, maar regelmatig ook over het verleden, met onderwerpen die soms levensoverschrijdend zijn.